![Italian Bean Soup - Pasta e fagioli Italian Bean Soup - Pasta e fagioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44d93051-ba7a-4e78-83ca-ab95c67cdf94/Derivates/de12109d-f76a-4051-9e81-2fe7d72da7eb.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g bacon lardons, smoked, diced
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
-
1
sprig fresh rosemary, leaves only
ou 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only - 60 g carrots, cut in pieces
- 60 g celery, cut in pieces
-
230
g tinned borlotti beans, rinsed and drained
ou dried borlotti beans, cooked weight (see tip) -
150
g tinned chopped tomatoes
ou ripe tomatoes, peeled and diced - 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g dried ditalini pasta
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- grated Parmesan cheese, for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1309 kJ / 314 kcal
- Proteína
- 10.7 g
- Hidratos de carbono
- 26.2 g
- Gordura
- 17 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Tuscan Bean Soup
50min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 godz.
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min