![Pork and coriander steamed dumplings (shumai) Pork and coriander steamed dumplings (shumai)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/640A08CB-A445-42E3-ABFF-BD27E32B346B/Derivates/0530e8c4-2c04-414d-9984-ec53968c2ac7.jpg)
Versões compatíveis
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe, for garnishing (optional)
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 342.5 kJ / 81.5 kcal
- Proteína
- 6.9 g
- Hidratos de carbono
- 7.4 g
- Gordura
- 2.5 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Fibra
- 0.9 g
- Sódio
- 187.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Poached eggs
25 Min
Vanilla ice cream
12h
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Wonton wrappers
55 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Thai-style fish cakes
30 min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.