Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

4.6 180 avaliações
Preparação 30min
Total 2h
24 sztuki

Ingredientes

  • 100 g wody
  • 160 - 180 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 8 żółtek
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    20 g skrobi kukurydzianej
  • masło do natłuszczenia form
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 sztukę

Proteína 2.8 g
Energia 804.7 kJ / 192.2 kcal
Gordura 13.1 g
Fibra 0 g
Hidratos de carbono 15.9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...