![Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5DCE95C3-13C4-41F8-A6D1-D5C103798C98/Derivates/ccc5847c-e364-4f9b-b32a-e2530c42597c.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Five Spice Powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 2 tsp dried fennel seeds
- 3 star anise
- 2 cinnamon sticks
- 6 cloves
Prawn Stir-fry
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded, to taste
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 - 2 tsp palm sugar, to taste
- 4 tsp sesame oil
- 1 tsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled, deveined (see tip)
- 120 g basmati rice
- 800 g water
- ¼ red pepper, cut in strips (1 cm x 3 cm)
- 3 tenderstem broccoli, cut in pieces (2 cm)
- 4 mangetout, cut in pieces (2 cm)
- 50 g fresh green beans, trimmed, cut in pieces (2 cm)
- 1 Tbsp honey
- 1 Tbsp rice vinegar
- 1 spring onion, green part only, finely sliced, for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2338 kJ / 557 kcal
- Proteína
- 39 g
- Hidratos de carbono
- 66 g
- Gordura
- 11 g
- Fibra
- 6 g
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