
Dispositivos e acessórios
Penne all'arrabbiata
Preparação 10min
Total 20min
4 porcje
Ingredientes
-
320 g makaronu, suchego, typu penne rigate
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
50 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
350 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki soli
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
563.1 mg
Proteína
17.1 g
Energia
2043.8 kJ /
488.5 kcal
Gordura
17.2 g
Fibra
4 g
Gordura saturada
5.2 g
Hidratos de carbono
65.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Receitas
Polónia
Polónia