Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 10 g oleju
- 150 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej na 0,5 cm półplastry
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 300 g wody
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 1298.1 kJ / 310.2 kcal
- Proteína
- 19.8 g
- Hidratos de carbono
- 1.1 g
- Gordura
- 24.9 g
- Gordura saturada
- 7 g
- Fibra
- 0 g
- Sódio
- 559.4 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25min
Jajka sadzone na parze
15 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Chleb na parze
2ωρ. 20 λεπτ.
Rumienienie kiełbasy
20min
Gotowanie na parze 4 bananów z czekoladowym nadzieniem
20min
Gotowanie na parze 2 bananów z czekoladowym nadzieniem
20min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Gotowanie na parze śliwek (500-800 g)
25min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min