
Versões compatíveis
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
- 4 - 6 jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1300 g wody
- 2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej
- Nutrição
- por 1 sztukę
- Energia
- 60 kcal / 253 kJ
- Proteína
- 5 g
- Gordura
- 4 g
- Hidratos de carbono
- 0.3 g
- Fibra
- 0 g
- Gordura saturada
- 1.3 g
- Sódio
- 21 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Kompot z suszu
2h 10min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3h 5min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50min
Kiełbaski-mumie
1h 35min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Puder z grzybów
5min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40min