Red lentil and carrot patties with schug sauce

Red lentil and carrot patties with schug sauce

3.0 1 avaliação
Preparação 15min
Total 20min
12 pieces

Ingredientes

Schug sauce
  • cumin seeds
    1 tsp
  • cardamom seeds
    1 tsp
  • black peppercorns
    1 tsp
  • garlic cloves
    3
  • fresh green chillies deseeded, roughly chopped (see Tip)
    2
  • fresh coriander leaves only
    4 sprigs
  • fresh parsley leaves only
    10 sprigs
  • lemon juice
    40 g
  • olive oil
    60 g
  • salt
    ½ tsp
Lentil and carrot patties
  • Parmesan cheese cut in pieces
    65 g
  • carrots cut in pieces (2-3 cm)
    350 g
  • garlic clove
    1
  • fresh parsley leaves only
    3 sprigs
  • shallots halved
    80 g
  • olive oil
    20 g
  • red lentils canned, drained
    340 g
    340 g dried red lentils, whole, cooked (see Tip)
  • breadcrumbs
    100 g
  • eggs
    2
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • vegetable oil for frying

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 piece

Sódio 246.9 mg
Proteína 7.3 g
Energia 757.7 kJ / 181.1 kcal
Gordura 9.5 g
Fibra 4 g
Gordura saturada 2.2 g
Hidratos de carbono 17.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações

Também pode gostar...