Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Shortcrust pastry
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (1-2 cm)
- ½ tsp salt
- 100 g water, chilled, plus extra if needed
Iced puff pastry
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter, frozen and cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g plain flour
- 1 ½ tsp salt
Pie filling
- butter, melted, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary (10 cm), leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx.180 g), cut into halves
- 40 g olive oil
- 1 tbsp cornflour
- 700 g beef rump steak, cut into pieces (1 cm)
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp VEGEMITE®
- 100 g button mushrooms, cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- plain flour, for dusting
- full cream milk, for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1204.7 kJ / 286.8 kcal
- Proteína
- 12.6 g
- Hidratos de carbono
- 19.9 g
- Gordura
- 17.4 g
- Gordura saturada
- 9.7 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 424.3 mg
Receitas alternativas
Tuna mornay
45 min
Aussie meat pies
2h
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Stone fruit crumble
1 Std. 15 Min
Lasagne bolognese
2h 30min
Basic muffin mix
30 min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Buttermilk scones
35min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min
Pikelets
35min