
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Shortcrust pastry
- 400 g plain flour plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter chilled and cut into pieces (1-2 cm)
- ½ tsp salt
- 100 g water chilled, plus extra if needed
Iced puff pastry
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter frozen and cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g plain flour
- 1 ½ tsp salt
Pie filling
- butter melted, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary (10 cm), leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx.180 g), cut into halves
- 40 g olive oil
- 1 tbsp cornflour
- 700 g beef rump steak cut into pieces (1 cm)
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp VEGEMITE®
- 100 g button mushrooms cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper to taste
- plain flour for dusting
- full cream milk for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 286.8 kcal / 1204.7 kJ
- Proteína
- 12.6 g
- Gordura
- 17.4 g
- Hidratos de carbono
- 19.9 g
- Fibra
- 1.2 g
- Gordura saturada
- 9.7 g
- Sódio
- 424.3 mg
Receitas alternativas
Aussie meat pies
2h
Lasagne bolognese
2h 30min
Cornish pasties
2h
Gluten free chicken and leek pies
3h 20min
Mini chicken pies
1h 20min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Little lasagne cups
2h 50min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Basic bread rolls
45min
Easy everyday white bread
5h 10min
Basic bread
1h 35min
Buttermilk scones
35min