Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Mini meringues
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 1 pinch sea salt
- 3 tsp white vinegar
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 limes, juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit, juice only, seeds reserved for fruit salsa
Lime cream and fruit salsa
- 200 g thickened cream
- 100 g crème fraîche
- 1 ripe mango, cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple, cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder, to serve (optional)
- micro mint, to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes, toasted
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1295.8 kJ / 308.5 kcal
- Proteína
- 3.6 g
- Hidratos de carbono
- 30.3 g
- Gordura
- 19.1 g
- Gordura saturada
- 11.9 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 47.9 mg
Receitas alternativas
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Lemon meringue cupcakes
1 Std. 30 Min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Decadent dark chocolate brownies
1 Std. 30 Min
Meringues
5h
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10h 55min
Lemonade scones
25min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2sa 40 dk
Lemon meringue tarts
25sa 30 dk
Pavlova
6h
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min