Verrines z rzodkiewki i koziego sera

Verrines z rzodkiewki i koziego sera

3.6 8 avaliações
Preparação 10min
Total 3h 20min
6 porcji

Ingredientes

  • 1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
  • 5 szczypt soli lub ilość do smaku
  • 200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g mleka
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
  • 1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
  • 100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
  • 50 g jogurtu greckiego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 610 mg
Proteína 4 g
Energia 724 kJ / 173 kcal
Gordura 15 g
Fibra 1 g
Gordura saturada 9 g
Hidratos de carbono 4 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...