Dispositivos e acessórios
Gremolata z parmezanem
Preparação 5min
Total 5min
3 porcje
Ingredientes
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
skórka otarta z ¼ cytryny bez białych błonek
-
15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g orzeszków piniowych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
74.8 mg
Proteína
2.7 g
Energia
206.5 kJ /
49.3 kcal
Gordura
3.7 g
Fibra
0.5 g
Gordura saturada
1 g
Hidratos de carbono
2.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Kawior z bakłażana
50min
Krem z parmezanu
10min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Pasta z oliwek
5min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Oliwa portugalska
10min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pasta Taramosalata
15min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min