Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour, for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made, two rectangular blocks
ou quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines, ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone, chilled
- 80 g double cream, chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves, for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1402 kJ / 335 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 31 g
- Gordura
- 21 g
- Gordura saturada
- 11 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sódio
- 232 mg
Receitas alternativas
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Raspberry Ripple Ice Cream
15 Std.
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Little citrus puddings (Diabetes)
24 godz. 30 min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1 godz. 30 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter)
Nenhuma avaliação
Chocolates with White Chocolate Lemon Filling
2h 30min
Mississippi Mud Pie
2 godz. 20 min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Greek Fava dip
50 min
Cheat's Kaiser rolls
2h 30min