Dispositivos e acessórios
Spiced garlic prawns and calamari
Preparação 10min
Total 15min
8 portions
Ingredientes
-
calamari hoods (approx. 330 g total)3
-
raw prawns deveined and tails intact20
-
garlic cloves4
-
lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith2 pieces
-
long red chilli deseeded if preferred and cut into halves½ - 1
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely chopped for garnishing3 sprigs
-
fresh coriander leaves only, plus extra finely chopped for garnishing3 sprigs
-
olive oil40 g
-
dry white wine2 - 3 tbsp
-
sweet paprika½ tsp
-
sea salt to taste¼ tsp
-
lemons cut into wedges, to serve1 - 2
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
358.9 mg
Proteína
17 g
Energia
543 kJ /
129 kcal
Gordura
5.9 g
Fibra
1.2 g
Gordura saturada
1.1 g
Hidratos de carbono
0.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Spanish tapas
10 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Traditional cocktail sauce
5 Min
Garlic prawns
25 Min
Tuna dip
15 Min
Asian-style fish fillets
30 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Penne with mussels
1 Std. 5 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30 Min
Chilli garlic prawns
10 Min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 Min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 Min