Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns, deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 543 kJ / 129 kcal
- Proteína
- 17 g
- Hidratos de carbono
- 0.8 g
- Gordura
- 5.9 g
- Gordura saturada
- 1.1 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 358.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Cod with citrus butter
40 Min
Chilli crab pasta
35 Min
Quick prawn stir-fry
20 Min
Pineapple parcels
1 Std.
Sicilian prawn salad
40 Min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Seafood panzanella
1 Std.
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Garlic prawns
25min
Prawn saganaki with feta
35 Min