
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt to taste
- 1 - 2 lemons cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 129 kcal / 543 kJ
- Proteína
- 17 g
- Gordura
- 5.9 g
- Hidratos de carbono
- 0.8 g
- Fibra
- 1.2 g
- Gordura saturada
- 1.1 g
- Sódio
- 358.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Stuffed tomatoes
50min
Oysters with lime granita
5min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30min
Buffalo chicken wings
45min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Balsamic salmon and zucchini noodles (Thermomix® Spiralizer, TM6)
35min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25min
Garlic prawns
25min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min