![Berry and cream filo stacks Berry and cream filo stacks](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18EB3E9C-7697-4B93-A701-6297F60D35AC/Derivates/572FB291-9133-4E40-B34C-9447433F5197.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Filo stacks
- 80 g shelled Brazil nuts (see Tips)
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 sheet filo pastry
- 5 tbsp icing sugar
Berry and cream filling
- 200 g thickened cream
- 100 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp icing sugar
- 120 g strawberries, trimmed and cut into thin slices (see Tips)
- fresh mint leaves only, for garnishing (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1413.6 kJ / 336.6 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Hidratos de carbono
- 19.9 g
- Gordura
- 27.6 g
- Gordura saturada
- 15.3 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sódio
- 51.1 mg
Receitas alternativas
Caprese hasselback chicken
40 min
Brioche slice with crumble
2 Std.
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10 min
Pizza dough with a trio of toppings
2h 10 min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min
Irish coffee
15 dk
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 Std. 30 Min
White chocolate mousse cups
3h 35 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Layered chocolate cappuccino cups
19 Std. 30 Min
Honeycomb ice cream slice
4h 10 min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min