![Creamy chicken curry and rice Creamy chicken curry and rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a3d5e00b0853caf4e30440d60c50cb91/Derivates/af1f19a4c243c196288904deef586f6c28ddfb2b.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 200 g basmati rice
- 300 g boiling water, plus extra to soak
- 10 g fresh ginger
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra sliced to garnish (optional)
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp ghee
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 20 g almond meal (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, torn into pieces, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2781.3 kJ / 664.8 kcal
- Proteína
- 32.3 g
- Hidratos de carbono
- 56.5 g
- Gordura
- 33.5 g
- Gordura saturada
- 17.4 g
- Fibra
- 3.5 g
- Sódio
- 1264.5 mg
Receitas alternativas
Chinese-style chicken
25min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Sticky sesame chicken
40min
Creamy beef curry
1h 15 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Chicken laksa
30min
Apricot Chicken
35min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Yiayia's Pastitsio
1u. 40min