Biszkopt pistacjowy

Biszkopt pistacjowy

4.8 35 avaliações
Preparação 20min
Total 4h
20 porcji

Ingredientes

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 60 g wrzącej wody
  • 2 szczypty soli
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 230 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 28 mg
Proteína 2.2 g
Energia 383.4 kJ / 91.6 kcal
Gordura 4.8 g
Fibra 0.8 g
Gordura saturada 1.8 g
Hidratos de carbono 10.2 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...