Biszkopt cytrynowy

Biszkopt cytrynowy

4.8 24 avaliações
Preparação 15min
Total 4h
20 porcji

Ingredientes

  • 180 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 200 g cukru
  • 8 jajek
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego (opcional) żółtego
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 45.9 mg
Proteína 3.4 g
Energia 456.1 kJ / 109 kcal
Gordura 1.9 g
Fibra 0.3 g
Gordura saturada 0.6 g
Hidratos de carbono 19.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...