Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
ou 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2656 kJ / 635 kcal
- Proteína
- 44.3 g
- Hidratos de carbono
- 39.8 g
- Gordura
- 31.6 g
Receitas alternativas
Hot Cross Buns
3h 50min
Sous-vide Strawberries with White Chocolate Cheese Mousse
2h
Limoncello Tarts
3h 15min
Meringue Topped Mince Pies
55 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Shortcrust pastry
5min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Lavender Shortbread
1 Std.
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Dundee Cake
3h 10 min
Lemon Posset
2h 40min
Rich Shortcrust Pastry
25 Min