
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 4 sprigs fresh basil leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper to taste
- full cream milk for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 512 kcal / 2150.5 kJ
- Proteína
- 15.1 g
- Gordura
- 40.7 g
- Hidratos de carbono
- 20.8 g
- Fibra
- 3.1 g
- Gordura saturada
- 8.1 g
- Sódio
- 328.7 mg
Receitas alternativas
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Lentil moussaka
3h 30min
Mediterranean capsicums
2h
Pumpkin tart
2h 15min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Filo spinach slice
55min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min