Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Proteína
- 15.1 g
- Hidratos de carbono
- 20.8 g
- Gordura
- 40.7 g
- Gordura saturada
- 8.1 g
- Fibra
- 3.1 g
- Sódio
- 328.7 mg
Receitas alternativas
Pumpkin tart
2h 15min
Lentil moussaka
3h 30min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Mixed mushroom burgers
50 min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Fresh tomato tart
40 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Broccoli mustard pasties
1sa 55 dk
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min