
Versões compatíveis
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g dried green lentils
- water for soaking
Falafel
- 150 g brown onion cut into halves
- 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 15 g fresh coriander leaves
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tips)
- 1 tsp salt
- 300 g olive oil for shallow frying
Vegetables
- 200 g carrot cut into pieces
- 300 g white cabbage cut into pieces
- 400 g water
- 300 g sweet potato cut into dice (1 cm)
- 300 g broccoli broken into small florets
Dressing and assembly
- 200 g natural yoghurt
- 10 g honey
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt to taste
- 2 pinches ground white pepper to taste
- 5 sprigs fresh chives cut into pieces
- 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 368.5 kcal / 1547.8 kJ
- Proteína
- 19.1 g
- Gordura
- 9 g
- Hidratos de carbono
- 44.9 g
- Fibra
- 14.3 g
- Gordura saturada
- 1.9 g
- Sódio
- 497.5 mg
Receitas alternativas
Couscous tahini bowl
30min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Yasai miso ramen
35min
Millet cashew stir-fry
30min
Soba noodle mee goreng
40min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Hearty lentil chilli
50min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Satay noodle salad
35min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min