Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Proteína
- 18.7 g
- Hidratos de carbono
- 20.7 g
- Gordura
- 29.9 g
- Gordura saturada
- 17.9 g
- Fibra
- 2.4 g
- Sódio
- 1072.4 mg
Receitas alternativas
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Spiced lamb pie
40min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Fresh tomato tart
40min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Edna's lemon curd teacake
40min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Salmon en croute
50min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Ham and zucchini quiche
1h 45min