Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Proteína
- 18.7 g
- Hidratos de carbono
- 20.7 g
- Gordura
- 29.9 g
- Gordura saturada
- 17.9 g
- Fibra
- 2.4 g
- Sódio
- 1072.4 mg
Receitas alternativas
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Chicken and spinach enchiladas
40min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Swedish meatballs and mash
50min
Filo spinach slice
55 Min
Family chicken galette
1h 55 min
Spiced lamb pie
40min
Spinach and chorizo filo pies
45 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Chicken and risoni bake
1h 15min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min