
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 100 g unsalted butter plus extra for greasing
- 200 g baker's flour plus extra for dusting
- 100 g ricotta well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 426.8 kcal / 1792.5 kJ
- Proteína
- 18.7 g
- Gordura
- 29.9 g
- Hidratos de carbono
- 20.7 g
- Fibra
- 2.4 g
- Gordura saturada
- 17.9 g
- Sódio
- 1072.4 mg
Receitas alternativas
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Caramelised leek and feta tart
2h 25min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Zucchini lasagne
1h 30min
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Family chicken galette
1h 55min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min
Chicken and spinach enchiladas
40min
Spiced lamb pie
40min
Salmon en croute
50min
Ham and zucchini quiche
1h 45min