Curried Rhubarb and Lentil Soup

Curried Rhubarb and Lentil Soup

4.1 34 avaliações
Preparação 10min
Total 1h 20min
4 portions

Ingredientes

  • coriander seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • vegetable oil
    30 g
  • onions quartered
    150 g
  • celery stalks cut in pieces
    150 g
  • garlic cloves
    3
  • garam masala
    1 ½ tsp
  • paprika
    1 tsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • rhubarb cut in pieces (1 cm)
    350 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    150 g
  • water
    700 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • brown sugar
    30 g
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • plain yoghurt for serving
    40 g
  • fresh coriander leaves only, chopped, for serving
    3 sprigs

Nutrição por 1 portion

Energia 302 kcal / 1263 kJ
Proteína 12.6 g
Gordura 10.2 g
Hidratos de carbono 39.9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...