Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Bread
- 15 g granulated sugar
- 350 g strong white bread flour
- 140 g water
-
½
tsp dried instant yeast
ou 5 g fresh yeast, crumbled - 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp oil, for greasing
Burger
- 1200 g water, plus 3 Tbsp
- 1 ½ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- 100 g quinoa
- 1 Tbsp linseeds
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp and extra for greasing
- 30 g shallots
- 1 garlic clove
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g tinned black beans, rinsed and drained (1 x 400 g tin)
- 10 g breadcrumbs
- 35 g halved walnuts
- 20 g tomato purée
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet smoked paprika
-
2 - 3
tsp poppy seeds
ou black sesame seeds - 4 slices preserved red pepper (opcional)
Assembly
- 4 Tbsp ketchup
- 4 - 6 curly endive
- 8 - 12 slices tomatoes
- 1 avocado, flesh only, sliced, or to taste (opcional)
- 1 red onion, sliced in rings, or to taste (opcional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3222 kJ / 770 kcal
- Proteína
- 21.7 g
- Hidratos de carbono
- 112 g
- Gordura
- 29.2 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Vegan Pepperoni
5 Std. 10 Min
Quick Falafel
30 Min
Star Burgers
20 Std. 5 Min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Lentil loaf
1 Std. 55 Min
Vegan Mayonnaise
15 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20 min
Veggie Wellington
2h
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20min