Dispositivos e acessórios
Lamb dhansak
Preparação 25min
Total 25h 45min
6 portions
Ingredientes
Lamb and spice paste
-
boneless lamb shoulder cut into pieces (approx. 4 cm)500 g
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste plus 1 tsp extra (see Tips)1 tbsp
-
salt2 tsp
-
toor dal (see Tips)100 g
-
mung dal (see Tips)50 g
-
chana dal (see Tips)50 g
-
hot water for soaking
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cinnamon quill1
-
black peppercorns1 tbsp
-
cardamom pods (green)4
-
cardamom pods (black)2
-
dried bay leaves2
-
fenugreek seeds1 tsp
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves, plus extra sliced to serve4
Masala
-
ghee (see Tips)1 tbsp
-
brown onions (approx. 360 g), cut into quarters2 - 3
-
ground turmeric½ tsp
-
fresh tomatoes (approx. 3 tomatoes), cut into quarters300 g
-
tamarind paste (see Tips)1 tbsp
-
salt1 tsp
-
water200 g
-
pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)100 g
-
fresh mint leaves for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1244.5 mg
Proteína
23.9 g
Energia
1762.8 kJ /
419.7 kcal
Gordura
25.4 g
Fibra
8.8 g
Gordura saturada
10.4 g
Hidratos de carbono
20.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Flavours of India
98 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Balti coconut fish curry
50min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Lamb saag
1h 30min
Bombay aloo
40min
Chicken korma
45min
Garam masala powder
5min
Rogan josh
1h 35min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chicken tikka masala
1h 10min
Beef madras
1h 30min
Bhuna gosht
1h 20min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min