Dispositivos e acessórios
Sos maślany (sos beurre blanc)
Preparação 5min
Total 35min
300 g
Ingredientes
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
25 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
250 g masła bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
Dificuldade
fácil
Nutrição por 100 g
Sódio
400.1 mg
Proteína
1.3 g
Energia
2623.6 kJ /
627.1 kcal
Gordura
67.6 g
Fibra
0.6 g
Gordura saturada
42.8 g
Hidratos de carbono
3.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KLASYCZNE SOSY
9 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos serowy roquefort
20min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Risotto po mediolańsku
30min
Sos z czerwonego wina
40min
Warzywa w sosie holenderskim
1h 10min
Sos romesco
1h 25min
Sos berneński
15min
Sos beszamelowy
15min
Sos holenderski
15min