Dispositivos e acessórios
Gnocchi alla romana
Preparação 30min
Total 2h
6 porcji
Ingredientes
-
80 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
2 żółtka
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 porcję
Sódio
681.9 mg
Proteína
17.5 g
Energia
1440.9 kJ /
344.4 kcal
Gordura
14.5 g
Fibra
5.4 g
Gordura saturada
8.3 g
Hidratos de carbono
38.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Gulasz z polentą
2h
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Mini tarty
1h 45min
Karmelizowany por
20min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Knedle bawarskie
1h
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35min
Sos romesco
1h 25min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1h 10min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min