
Versões compatíveis
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 634 kcal / 2653 kJ
- Proteína
- 43.5 g
- Gordura
- 22.4 g
- Hidratos de carbono
- 64.8 g
Receitas alternativas
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10h 25min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese sambousek
1h 45min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Toum
15min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min