Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 30 g red split lentils
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
-
100
g milk, plus extra for serving if desired
ou single cream, plus extra for serving if desired
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 654 kJ / 156 kcal
- Proteína
- 2.4 g
- Hidratos de carbono
- 10.7 g
- Gordura
- 11.5 g
Receitas alternativas
Carrot and Coriander Soup
25 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Curried Parsnip Soup
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Vegetable Soup
35 Min
Celeriac and Apple Soup
55min
Broccoli and stilton soup
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Watercress Soup
25 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min