Versões compatíveis
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Proteína
- 32.3 g
- Hidratos de carbono
- 81 g
- Gordura
- 54.7 g
- Fibra
- 23 g
Receitas alternativas
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Spiced lamb flatbread
2 Std.
Naan bread
2j 40 menit
Tarator (tahini dip)
5min
Green onion flatbreads
55min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Flat bread
25 Min
Tomato and lentil dahl
35min
Gnocchi
1h 40min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Roti
2 Std.