Orzechowe gryczotto z tymiankiem

Orzechowe gryczotto z tymiankiem

3.4 10 avaliações
Preparação 10min
Total 45min
4 porcje

Ingredientes

  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 650 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 20 g orzechów laskowych
  • 5 g tymianku, świeżego
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli
  • 30 g masła
  • ½ łyżeczki soli

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Proteína 18 g
Energia 2376.8 kJ / 567.7 kcal
Gordura 32.2 g
Fibra 6.4 g
Hidratos de carbono 57.9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...