Dispositivos e acessórios
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
Preparação 35min
Total 1h 10min
4 portions
Ingredientes
Yoghurt tahini sauce
-
cold water50 g
-
garlic cloves2
-
lemon juice40 g
-
tahini100 g
-
natural pot set yoghurt, full fat400 g
-
salt½ tsp
Chicken and assembly
-
lemon zest only, no white pith1
-
garlic cloves10
-
olive oil plus extra for frying2 tbsp
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
chicken breast fillet cut into pieces (4-5 cm)1000 g
-
water800 g
-
pita breads (large)2
-
lemon juice120 g
-
pine nuts toasted20 g
-
fresh coriander leaves only, finely chopped5 sprigs
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
1812.8 mg
Proteína
73.8 g
Energia
3458 kJ /
823.3 kcal
Gordura
42.3 g
Fibra
10.3 g
Gordura saturada
9 g
Hidratos de carbono
30.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Travel the Middle East
12 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Cracked wheat and tomato kibbeh
50min
Kashta cream
10min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Za'atar mix substitute
5min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Traditional hommus
25h 5min