Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Apple purée
- 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
Cake
- 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
- 400 g spelt flour, plus extra for dusting
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 eggs
- 150 g coconut sugar (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cloves
Salted caramel sauce
- 120 g salted butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 1454.3 kJ / 346.3 kcal
- Proteína
- 5.7 g
- Hidratos de carbono
- 34 g
- Gordura
- 21 g
- Fibra
- 2.5 g
Receitas alternativas
Ginger bundt cake
1h
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Peach and plum upside-down cake
50min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Lime sour cream bundt cake
50min
Healthy biscuits
35min
Camille carrot and almond cakes
1 Std. 10 Min
Banana, walnut and date loaf
55min
Whole orange cake with spiced syrup
2u. 20min
Orange and almond cake
2u. 20min