Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Proteína
- 13.4 g
- Hidratos de carbono
- 31.6 g
- Gordura
- 44.6 g
- Gordura saturada
- 28.4 g
- Fibra
- 2.4 g
- Sódio
- 306.8 mg
Receitas alternativas
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Plum and cherry paste
5 Std. 15 Min
Filo spinach slice
55 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Macadamia and Parmesan biscuits
25 min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Mushroom tart
50 menit
Mushroom croustade
1 godz. 35 min
Leek and ham tart
1h 55min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min