
Dispositivos e acessórios
Zupa miso z warzywami
Preparação 10min
Total 30min
6 porcji
Ingredientes
-
oleju10 g
-
grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry200 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)150 g
-
pora pokrojonego w plastry95 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)900 g
-
pasty miso40 g
-
wody80 g
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę250 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
Nutrição por 1 porcję
Energia
120.8 kcal /
505.4 kJ
Proteína
8.6 g
Gordura
6 g
Hidratos de carbono
10.8 g
Fibra
3.2 g
Gordura saturada
0.85 g
Sódio
326.6 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100.000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Receitas
Polónia
Polónia