Dispositivos e acessórios
Sos puttanesca
Preparação 5min
Total 45min
6 porcji
Ingredientes
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
800 g przecieru pomidorowego, typu passata800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 - 2 szczypty cukru (opcional)
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
590.3 mg
Proteína
1.5 g
Energia
348.5 kJ /
83.3 kcal
Gordura
6.4 g
Fibra
2.2 g
Gordura saturada
0.9 g
Hidratos de carbono
6.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
WALENTYNKI Z URZĄDZENIEM THERMOMIX® III
20 Receitas
Polónia
Polónia
WŁOSKIE SOSY
8 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Makaron à la Norma
50min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Pesto pomidorowe
15min
Sos amatriciana
50min
Czerwone pesto
5min
Penne puttanesca
50min
Sycylijska caponata
30min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1h 30min
Sos neapolitański
1h
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35min
Sos arrabbiata
40min