Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1½ łyżki
-
100
g borowików, świeżych, pokrojonych w plastry
ou 30 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych - 100 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1200 g wody
- 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 1687.6 kJ / 403.4 kcal
- Proteína
- 11.4 g
- Hidratos de carbono
- 58.5 g
- Gordura
- 13.7 g
- Gordura saturada
- 2.2 g
- Fibra
- 3 g
- Sódio
- 749.2 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron w sosie pomidorowym
30min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50min
Kaszotto z grzybami
40min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z kurkami
35min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20min
Spaghetti z kaparami i anchois
35min
Fettucine z grzybami
40min
Risotto z borowikami
35min
Makaron penne z małżami
1h 5min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min