Versões compatíveis
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Proteína
- 3.6 g
- Hidratos de carbono
- 87.7 g
- Gordura
- 26.6 g
- Gordura saturada
- 17.1 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 144.8 mg
Receitas alternativas
Panna cotta
6h 15min
Choux pastry
2h
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Mini lemon curd tarts
2 godz. 20 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Macaroons
40min
Lemon curd (TM6)
15min
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Traditional crème brûlée
25h
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Portuguese-style custard tarts
40min