Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour, plus extra to dust
- 40 g crystallised ginger (approx. 3 pieces)
- 125 g dark brown sugar
- 140 g golden syrup
- 100 g treacle
- 1 tbsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp mixed spice
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 240 g full cream milk
- 2 eggs
- icing sugar, to dust
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1258.2 kJ / 299.6 kcal
- Proteína
- 4.4 g
- Hidratos de carbono
- 46.7 g
- Gordura
- 11 g
- Gordura saturada
- 6.8 g
- Fibra
- 0.8 g
- Sódio
- 331.2 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Santiago cake
1 Std. 20 Min
Gin and tonic drizzle cake
1u.
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50 min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Steamed ginger puddings
40min
Double ginger and pear cake
1 godz. 35 min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Delicious lemon pudding
55min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min