Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 50 g blanched almonds
- 2 cm cinnamon quill
- 2 tsp juniper berries
- 150 g sugar
- 1 lemon peel strip (4 cm), zest only, no white pith
- 4 eggs
- 100 g natural yoghurt
- 200 g self-raising flour
Gin and tonic syrup
- 80 g tonic water
- 40 g sugar
- 1 tsp lemon juice
- 20 g gin (see Tips)
Gin and tonic glaze
- 180 - 200 g pure icing sugar
- 20 g tonic water
- 30 g gin
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2301.9 kJ / 548.1 kcal
- Proteína
- 8.3 g
- Hidratos de carbono
- 70.4 g
- Gordura
- 27 g
- Gordura saturada
- 14.6 g
- Fibra
- 1.5 g
- Sódio
- 325.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 Min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30min
Orange liqueur zabaglione
15 min
Lemon delicious
1h 5min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20 min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 Min
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min
Jamaican style ginger cake
1 Std. 20 Min
Orange and almond cake
2h 20 min