Versões compatíveis
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 pieces
- Energia
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Proteína
- 4.5 g
- Hidratos de carbono
- 5.7 g
- Gordura
- 6.4 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Fibra
- 1 g
- Sódio
- 261.7 mg
Receitas alternativas
Gwinganna Barramundi escabeche
45 Min
Pineapple tarts
1h 30min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Apple cider dressing
5min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 Min
Fragrant pipis
30 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Pork and prawn dumplings
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Sushi Rice
1 godz. 5 min
Cafe-style miso mushrooms
25 Min