Dispositivos e acessórios
Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce
Preparação 30min
Total 50min
6 portions
Ingredientes
Eggs
-
eggs (53-63 g each) cold6
-
water to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
-
yoghurt, 3,5% fat400 g
-
lime juice, freshly squeezed15 g
-
honey10 g
-
ground cardamom½ tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
salt1 tsp
Falafel
-
spring onions cut in rings (1 cm)110 g
-
garlic cloves3
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
fresh parsley leaves only4 sprigs
-
egg yolk1
-
canned chickpeas drained400 g
-
olive oil20 g
-
lemon juice freshly squeezed20 g
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
salt1 tsp
-
plain flour40 g
-
baking powder1 tsp
-
breadcrumbs40 g
-
oil for deep-frying1500 g
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
563.3 mg
Proteína
15.2 g
Energia
1695.8 kJ /
405.3 kcal
Gordura
24.3 g
Fibra
5.8 g
Gordura saturada
4.5 g
Hidratos de carbono
33.2 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Easy Easter
14 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Quince crumble
1h 25min
Peanut Milk (Metric)
5min
Brown Rice Milk (Metric)
10min
Chopped vegetable salad
10min
Squid à la provençale
55min
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
1h 25min
Paella with kidney beans
55min
Stuffed Seitan Roll with Champagne Rice
1h 45min
Mexican chicken soup
40min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2h 50min
Tuna mousse
10min
Polenta with Ratatouille
1h 20min