Dispositivos e acessórios
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Preparação 15min
Total 2h 15min
4 portions
Ingredientes
-
duck breasts, skinless cut in pieces (3 cm)300 g
Plum Sauce
-
cinnamon stick broken in pieces½
-
star anise1
-
clove1
-
Sichuan peppercorns¼ tsp
-
dried fennel seeds¼ tsp
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
garlic clove1
-
plums pitted, cut in pieces (2 cm)225 g
-
orange peeled, flesh only, cut in pieces½
-
onion quartered15 g
-
cider vinegar (eg. apple)20 g
-
light brown sugar40 g
-
soy sauce20 g
-
honey10 g
-
water150 g
-
fine sea salt½ tsp
Dumpling Wrappers
-
water plus 10 g (optional)170 g
-
plain flour plus extra for dusting300 g
Duck Filling
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
spring onions sliced (3 mm)5
-
toasted sesame oil1 Tbsp
-
Shaoxing rice wine2 Tbsp
-
soy sauce1 Tbsp
-
ground Sichuan pepper½ tsp
-
coarse sea salt1 pinch
Assembly and Cooking
-
water500 g
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
819 mg
Proteína
25 g
Energia
2119 kJ /
507 kcal
Gordura
7.9 g
Fibra
4.3 g
Gordura saturada
1.7 g
Hidratos de carbono
78 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Calendar 2022
12 Receitas
Reino Unido e Irlanda
Reino Unido e Irlanda
Também pode gostar...
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Basmati Rice
35min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3h 30min
Elderflower Basil Gin Fizz
10min
Whipped Cream
10min
Crushed Ice
5min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Steamed Salmon with Courgetti
35min
Steamed Salmon Parcels
55min
Raspberry and Basil Sangria
40min
Brown Rice Salad with Trout
35min