Versões compatíveis
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
Plum Sauce
- ½ cinnamon stick, broken in pieces
- 1 star anise
- 1 clove
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
- ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
- 15 g onion, quartered
- 20 g cider vinegar (eg. apple)
- 40 g light brown sugar
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dumpling Wrappers
- 170 g water, plus 10 g (optional)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
Duck Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp ground Sichuan pepper
- 1 pinch coarse sea salt
Assembly and Cooking
- 500 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2119 kJ / 507 kcal
- Proteína
- 25 g
- Hidratos de carbono
- 78 g
- Gordura
- 7.9 g
- Gordura saturada
- 1.7 g
- Fibra
- 4.3 g
- Sódio
- 819 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Steamed Rice
25min
Liver Cake
1 Std. 50 Min
Bern-style Rösti (TM5)
40 min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30min
Kimchi
51h
Crab Briks
35min
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2 godz. 15 min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4 godz. 50 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1 godz. 20 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min