
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Five spice powder
- 2 tsp Szechuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Stir-fry
- 1 cm piece fresh ginger peeled
- ½ - 1 fresh long red chilli deseeded and cut into halves, to taste
- ½ lime zested and juiced
- 1 garlic clove
- 1 - 2 tsp palm sugar grated (or 1-2 cm cube), to taste
- 4 tsp sesame oil
- 1 tsp soy sauce
- 300 g raw prawns peeled and cleaned
- 120 g basmati rice
- 800 g water
- 50 g fresh green beans trimmed and cut into thirds
- ¼ red capsicum cut into strips (1 cm) then strips cut into halves
- 3 broccolini cut into thirds
- 4 snow peas cut into thirds
- 1 tbsp honey
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 spring onion/shallot green part only, finely sliced, to serve
- fresh coriander leaves only, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 586.4 kcal / 2453.3 kJ
- Proteína
- 33.9 g
- Gordura
- 13 g
- Hidratos de carbono
- 89.3 g
- Fibra
- 12.3 g
- Gordura saturada
- 2 g
- Sódio
- 1099.7 mg
Receitas alternativas
Chinese-style stir-fried vegetables
25min
Thai-style fish cakes
30min
Rice salad with warm mustard dressing
1h 40min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Rice salad
1h
Pasta salad with trout and vegetables
45min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min
Chicken and prawn noodles
30min
Prawn and noodle stir-fry
25min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Quick prawn stir-fry
20min
Thai chilli chicken and basil
30min