Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)

Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)

4.9 18 avaliações
Preparação 30min
Total 2h
12 pieces

Ingredientes

Buchteln
  • milk
    220 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • caster sugar
    30 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • unsalted butter softened, cut into pieces
    180 g
  • baker's flour plus extra to dust
    330 g
  • egg yolks
    2
  • sea salt
    1 pinch
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • oil to grease
  • jam (approx. 200 g - see Tips)
    12 tbsp
Vanilla custard
  • milk
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    250 g
  • egg yolks
    4
  • rum to taste
    1 - 2 tbsp
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • cornflour
    20 g
  • caster sugar
    50 g
  • icing sugar to dust

Nutrição por 1 piece

Energia 444.3 kcal / 1859.1 kJ
Proteína 7.5 g
Gordura 23.7 g
Hidratos de carbono 49.5 g
Fibra 1.5 g
Gordura saturada 14.1 g
Sódio 50.1 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...