Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 70 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ brown onion (approx. 75 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 150 g pancetta, cut into cubes (1 cm)
- 2 celery stalks, cut into cubes (1 cm)
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 100 g zucchini, cut into cubes (1 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes
- Parmesan cheese, shaved for garnishing (optional)
- 6 slices crusty bread, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1487.6 kJ / 354.2 kcal
- Proteína
- 21.3 g
- Hidratos de carbono
- 35.2 g
- Gordura
- 10.9 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Fibra
- 12 g
- Sódio
- 1261.6 mg
Receitas alternativas
Curried carrot and ginger soup
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Tuscan bean soup
30min
Ribollita
50 Min
Minestrone
40min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Creamy tomato and basil soup
30min
Hearty seven vegetable soup
30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 Min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min