![Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e46869fc47e1fcdd65e7210ca40c870b/Derivates/92ee0c95df6da68a57f52f28217ff186b7008452.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
ou 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Proteína
- 72.4 g
- Hidratos de carbono
- 54.4 g
- Gordura
- 81.8 g
- Gordura saturada
- 28.5 g
- Fibra
- 10.7 g
- Sódio
- 1208.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Chai Vanilla Mocktail
45min
White Bread
3h
Sticky Sesame Chicken
40 min
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3h
Guinness® Bread
1sa 45 dk
Bunny Bread Rolls with Cheesy Centre
45min
Fruity Pulled Pork
9h 10min
Ham, Egg and Chips
30 min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Cherry Bakewell Oat Bars
1h 10min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10min