Versões compatíveis
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pickled Vegetables (Sambal Kecap)
- 70 g desiccated coconut
- 130 g water, hot
- 250 g carrots, quartered lengthways
- 150 g echalion shallots (approx. 3 shallots), halved lengthways if large
- 60 g kecap manis (see tip)
- 50 g lime juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground black pepper
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, thinly sliced
Chicken Satay (Sate Lilit Bali)
- 5 macadamia nuts
- 1 cm fresh galangal, peeled, sliced (2 mm) (opcional)
- 200 g echalion shallots, halved
- 30 g sunflower oil
- 2 garlic cloves
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, cut in pieces
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 500 g chicken mince (see tip)
-
2
Tbsp brown sugar
ou caster sugar - 1 tsp fine sea salt
- 3 fresh kaffir lime leaves, thinly sliced
- 2 - 3 fresh lemon grass, 16 leaves separated (see tips)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2468.5 kJ / 590 kcal
- Proteína
- 30.7 g
- Hidratos de carbono
- 54.7 g
- Gordura
- 31 g
- Gordura saturada
- 13.7 g
- Fibra
- 12.7 g
- Sódio
- 1567.6 mg
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