Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Almond pastry
- 30 g raw sugar, or Rapadura sugar
- 30 g blanched almonds
- 210 g plain flour
- 130 g butter, chilled and cut into pieces
- ½ tsp mixed spice
- 1 pinch sea salt
- 1 egg yolk
- 3 - 4 tsp water or orange juice (approx. ½ orange)
Marzipan shapes
- 250 g raw sugar
- 250 g blanched almonds
- ¼ tsp natural almond extract
- 2 tbsp cornflour, plus extra for dusting
- 1 egg white
Mince filling
- butter, for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 750 g pears, peeled, cores removed and cut into quarters
- 250 g caster sugar
- 100 g dried cranberries
- 130 g currants
- 50 g glace ginger, cut into pieces
- 60 g flaked almonds
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 40 g orange juice, (approx. ½ orange)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cloves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp ground cardamom
- 2 tbsp brandy (opcional)
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
Brandy cream sauce
- 70 g raw sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 200 g full cream milk
- 3 eggs
- 40 g brandy
- icing sugar, for dusting pies
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 2044 kJ / 487 kcal
- Proteína
- 8 g
- Hidratos de carbono
- 61.5 g
- Gordura
- 22.5 g
- Gordura saturada
- 7.7 g
- Fibra
- 4.6 g
- Sódio
- 88.6 mg
Receitas alternativas
Shortcrust pastry
5 Min
Christmas cake
196 Std. 35 Min
Shortbread
1h
Cranberry and rosemary chutney
40min
Brandy cream
15min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Steamed ginger puddings
40min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Spicy peach and mango chutney
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Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Lemon or lime butter
15min