Zupa selerowa aksamitna

Zupa selerowa aksamitna

3.8 102 avaliações
Preparação 10min
Total 25min
4 porcje

Ingredientes

  • 400 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 800 g wody
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 jajko

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 724.1 mg
Proteína 4.4 g
Energia 721.2 kJ / 172.4 kcal
Gordura 10.6 g
Fibra 2.5 g
Gordura saturada 5.7 g
Hidratos de carbono 16.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...